Hoe ga je als trainer of coach om met deze coronacrisis? Gebruik je deze tijd om creatieve oplossingen te bedenken voor sporters of misschien ook tegelijk voor reflectie? Belangenbehartiger NLcoach helpt trainers en coaches op weg door deze tijd met een speciale digitale uitgave van NLCOACH. In dit e-zine staat de coach in het coronatijdperk centraal. Coaches als Merijn Zeeman, Sarina Wiegman, Gerben Wiersma en Hugo Haak vertellen in interviews hoe zij omgaan met deze bijzondere situatie.
“Het digitale nummer van NLCOACH zijn we gaan maken omdat we merkten dat er onder coaches veel vragen leefden én omdat we eerlijk gezegd geen enkel idee hadden wat we nu al zouden moeten voorbereiden voor de papieren editie van juni. De actualiteit is dat het elke dag anders is, niemand weet nu hoe het er in juni voorstaat”, licht Paul van Ass, voorzitter van NLcoach, de keuze voor een e-zine toe in het openingsinterview.
Met die vragen in gedachten is het digitale magazine vooral bedoeld om coaches echt door deze crisis op weg te helpen. Joop Alberda schrijf in zijn voorwoord dat hij zich "los van het financiële aspect tijdens deze crisis niet heel grote zorgen maakt over de sport. Goede coaches en goede sporters zijn geboren aanpassers. Zij zullen overleven." Ook met een groot aanpassingsvermogen kan het in deze tijd handig zijn om praktische tips te krijgen. Zo geeft Ivo Spanjersberg, mede-auteur van het boek 'Hoe je profvoetballer wordt', in een artikel advies over het gemotiveerd houden van sporters als alle trainingen en competities zijn weggevallen.
Merijn Zeeman, sportief directeur wielerploeg Jumbo-Visma, zag dat in zijn ploeg door het stilvallen van de wielersport dat de groepsdynamiek als vanzelfsprekend is veranderd. Hij belt nu individuele renners meer dan ooit en grijpt deze tijd juist aan voor meer reflectie. "Elke dag weer nadenken hoe je beter kunt worden, ook in een crisis als deze."
In een rondgang langs een aantal Nederlandse bondscoaches vertellen Sarina Wiegman, Gerben Wiersma, Hugo Haak en Arno Havenga over hun specifieke aanpak. Ze hebben het daarbij over extra oefenvormpjes, visualisatie, fietstochtjes en het ontbreken van écht oogcontact.
Nog geen abonnee van NLCOACH? Lees dan nu de komende drie e-zines gratis door je direct in te schrijven.